Universitatea clinică Inselspital din Berna a publicat rezultatele unui studiu care confirmă faptul că medici au un scris oribil, potrivit Zumi.md.

Astfel, în 52% din cazurile studiate, reţetele medicale aveau un scris urât, iar 4% din cazuri, de-a dreptul ilizibil, imposibil de descifrat.

Mai mult, conform rezultatelor aceluiaşi studiu, din 200 de cazuri de deces survenit în urma utilizării incorecte de medicamente, 25% au avut drept cauză reţeta cu scris indescifrabil.

Administrarea greşită de medicamente reprezintă o cauză majoră a mortalităţii crescute. În acest sens, cercetătorii au încercat să stabilească proporţia erorilor apărute în urma descifrării greşite a reţetelor scrise urât, examinând reţetele prescrise timp de o lună într-un spital. Concluzia a fost că în general caracterul lizibil al reţetelor lasă de dorit şi înlocuirea acestora cu unele bazate pe tehnologia informaţiei poate spori siguranţa procesului medical. Cu toate acestea, studiul nu a stabilit o relaţie clară cauză-efect între scrisul ilizibil şi eroarea medicală.