Secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop a declarat, miercuri, că Secretariatul General al Camerei face simulări pentru a găsi cea mai puţin costisitoare soluţie pentru ca viitorii parlamentari să beneficieze, fără creşterea cheltuielilor, de toate utilităţile, logistica şi drepturile cuvenite.


"Problemele sunt extrem de complicate pe fond de criză, există şi o Ordonanţă de urgenţă care interzice până la sfârşitul anului achiziţionarea de diverse obiecte. Secretariatul General face diverse simulări astfel încât să găsim cea mai puţin constisitoare variantă pentru a asigura viitorilor parlamentari toate drepturile", a precizat Georgian Pop.

El a fost întrebat care este soluţia Camerei pentru a asigura utilităţile şi logistica prevăzute în lege pentru un număr mai mare de parlamentari. 
Pop a spus că nu vor fi parlamentari care nu vor primi unele drepturi, cum ar fi autoturismele, pentru că "toţi sunt egali în faţa legii".

Întrebat dacă rămâne definitivă decizia anunţată de Valeriu Zgonea că nu va mai fi reactualizat contractul cu hotelurile pentru cazarea parlamentarilor, Pop a spus că este o situaţie extrem de delicată şi că din noii parlamentari sunt mulţi care au buletin de Bucureşti şi nu beneficiază de cazare.

Întrebat dacă vor fi reduse salariile viitorilor parlamentari, el a precizat că se ia în calcul orice variantă. Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, în prima şedinţă BPN al PSD de după alegeri, la care a avut şi presa acces, că nu vor fi daţi mai mulţi bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulţi parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare "Toţi parlamentarii noştri trebuie să ştie şi vă spun de pe acum, pentru domnul Zgonea, domnul Ilie Sârbu, să anunţaţi secretarii generali ai celor două Camere - anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulţi parlamentari, pentru că lumea nu ar înţelege acest lucru şi ar fi absolut incorect", a spus Ponta.
El a îndemnat la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare pentru viitorii parlamentari.