Circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii pe şase drumuri naţionale din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Vâlcea, iar pe DN 2A, în Ialomiţa, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat şi a blocat ambele sensuri, informează CNADNR.


Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), se circulă îngreunat pe DN 59, în zona Moraviţa, şi pe DN 59A, în zona Jimbolia, din judeţul Timiş. În Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa este restricţionat accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone până miercuri, la ora 12.00, din cauza ninsorilor abundente din Serbia.

În judeţul Gorj se circulă cu dificultate pe DN 66A, între km 103-109, în zona Cerna Sat, din cauza unei avalanşe. De asemenea, circulaţia se desfăşoară pe jumătate de cale pe DN 67D, între localităţile Godeanu (Mehedinţi) şi Băile Herculane (Caraş-Severin), unde este un strat de zăpadă de patru-cinci centimetri.

Pe DN 68A Lugoj (judeţul Timiş) - Săcămaş (Hunedoara) traficul a fost restrictionat de marţi seară până miercuri la ora 10.00 pentru maşinile de peste 7,5 tone. Circulaţia a fost deviată pe ruta DN6 - DN69 - DN7, sau DN6 - A1 - DN7. Şi pe DN 7A Brezoi - Voineasa (judeţul Vâlcea) se circulă pe jumătate de cale din cauza zăpezii, care măsoară doi-cinci centimetri.

Traficul rutier este închis pe DN 2A Andreşeşti - Misleanu, în judeţul Ialomiţa, după ce un autotren a derapat şi a blocat ambele sensuri, potrivit CNADNR. Centrul Infotrafic din Poliţia Română a precizat că în urma accidentului nu sunt victime. Totodată, pe autostrăzile A1, A2, A3 şi pe zeci de drumuri naţionale din toate judeţele este zăpadă între unu şi cinci centimetri. Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că trenurile pot avea întârzieri miercuri dimineaţă, circulaţia feroviară desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Jumătatea de sud a ţării şi Moldova este până miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente şi viscol.