Conform prevederilor acordului convenit de cele două firme, Mondelez va primi 5 miliarde de dolari (3,58 miliarde de euro) şi 49% din acţiunile noii societăţi, care a primit numele de Jacobs Douwe Egberts si care va avea sediul în Olanda.

"Noua societatea va avea poziţii dominante în peste 24 de ţări şi o prezenţă puternică pe pieţele emergente, ceea ce îi va oferi oportunităţi semnificative de sinergii pe piaţa mondială a cafelei, evaluată la 81 de miliarde de dolari", au apreciat cei doi parteneri.

În prezent, Mondelez si Douwe Egberts Master Blenders ocupa, pe piaţa mondială a cafelei, locurile doi si, respectiv, trei, prima cu o cifra de afaceri de 3,9 miliarde, cealalta cu 3,4 miliarde de dolari. Împreună cu liderul Nestlé, cele trei firme controlează aproximativ 40% din piaţa mondială a cafelei, Nestlé continuand să rămână lider şi după crearea Jacobs Douwe Egberts, cu o cotă de piaţă de 23%.

Noua entitate Jacobs Douwe Egberts va regrupa mărci de cafea precum Jacobs, Carte Noire, Gevalia, Kenco, Tassimo şi Millicano, care în prezent aparţin Mondelez, cu mărcile Douwe Egberts, L'OR, Pilao şi Senseo, aflate în prezent în proprietatea D.E Master Blenders.