'În Spania a rămas doar un stoc redus de vehicule cu acest tip de motor, puţin peste 3.000 de maşini, şi am anunţat la showroom-uri să le pună deoparte', a explicat purtătorul de cuvânt al Seat.

Săptămâna trecută, publicaţia spaniolă 'El Pais' anunţa că Seat a instalat la peste 500.000 de maşini acel software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor. Maşinile au fost fabricate în Spania.

'Din 2009, subsidiara spaniolă a VW a instalat motoare diesel modificate la peste o jumătate de milion de vehicule fabricate la uzina Martorell, lângă Barcelona', susţine El Pais citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Motoarele utilizate la Seat sunt, în teorie, aceleaşi cu cele folosite la vehiculele Volkswagen şi Audi vândute în SUA, se arată în publicaţia spaniolă.

Anul trecut, Seat a vândut 378.586 vehicule.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA), mentioneaza agerpres.