Acest plan "va permite plasarea resurselor în inovare", ținând cont în același timp de "realitățile bugetare actuale", a afirmat el în cursul unei alocuțiuni rostite la Forumul național asupra apărării, organizat de Fundația prezidențială Ronald Reagan.

El va crea în special unui "nou program de planificare, dezvoltare și cercetare" de durată pentru "următorii 10 ani și chiar dincolo de aceștia".

Planul va trebui să identifice "noi abordări ale luptei" și "ale inovărilor" de care pot beneficia forțele militare americane în domenii precum "robotica, miniaturizarea, metadatele, sistemele autonome, imprimarea 3D" etc., a continuat ministrul.

Ministrul adjunct al apărării, Bob Work, a fost însărcinat "să alcătuiască un nou grup de lucru asupra descurajării și dezvoltării" care "va integra înalta conducere a DoD", a continuat el.

"Aștept de la acest grup de lucru să propună schimbări importante în modul în care DoD identifică provocările" cu care se confruntă SUA, a adăugat ministrul.

Amintind că el a cerut vineri o modernizare a arsenalului nuclear american, Hagel a adăugat că intenționează să facă și o reformă a remunerării militarilor.

"Nimeni care poartă uniforma americană nu este plătit prea mult", dar "din 2001" remunerația și avantajele sociale ale militarilor "au crescut cu 40 % mai rapid decât în sectorul privat", a afirmat Hagel, exprimându-și dorința de a iniția o reformă de majorare a salariilor "mai moderată", între alte eforturi pentru limitarea bugetului DoD.