De asemenea, Marcu împreună cu alţi funcţionari publici sunt cercetaţi pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, în dosarul achiziţiilor publice frauduloase în care este implicat şi finul său, Mugurel Ifrim, cel care deţinea firma de construcţie care a realizat reabilitarea în anul 2010.

"Efectuăm cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi evaziune fiscală. Facem verificările acestea pentru a dovedi vinovăţia cu privire la neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale derulate precum şi la îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către funcţionari publici implicaţi în acest dosar. Prejudiciul a fost constatat ca urmare a efectuării în dosar a unei expertize financiar-contabile şi a unei expertize tehnice care să scoată în evidenţă realitatea şi concordanţa între documentele financiar-contabile întocmite şi realitatea faptică la faţa locului", a declarat luni Cătălin Alexandru Ioniţă, adjunctul Direcţiei de Investigarea Fraudelor din Poliţia Română.

El a completat că poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor au efectuat, luni dimineaţa, şapte percheziţii domiciliare şi au condus la sediul unităţii 15 persoane suspecte. "Desfăşurăm în acest moment cercetări pentru stabilirea întregului material probator pentru ridicarea întregii documentaţii care o să constituie probator la dosarul care este în curs în acest moment sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti", a adăugat Ioniţă.

Potrivit Poliţiei Române, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3,8 milioane lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1,4 milioane lei în dauna bugetului de stat, în total, peste cinci milioane de lei. Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia' confirmă, într-un comunicat de presă, faptul că instituţia este parte vătămată în dosarul penal privind infracţiunile în domeniul achiziţiilor publice instrumentat de Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dosar în care sunt implicaţi George Cristian Marcu, fost director al spitalului, actual şef al ANL şi Mugurel Ifrim, finul acestuia, scrie Agerpres in pagina electronica.

"Vă informăm că Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" este parte vătămată în dosarul penal nr. 7218/P/2011 aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti privind pe învinuitul Marcu George Cristian şi învinuitul Ifrim Mugurel, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 248 CP şi art. 9 alin. 1 lit c) din Legea nr. 241/2005. Urmare a controlului Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti, efectuat în anul 2010 şi a Raportului de control întocmit de către Corpul de Control al Primului Ministru, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" a formulat plângere penală împotriva numitului Marcu George Cristian, pentru un prejudiciu estimat la 10.575.675,72 lei, plângerea fiind înregistrată la 16.12.2010", precizează managerul Spitalului Obregia, Monica Claudia Boer, într-o informare către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.