Întrebat de jurnalişti de ce bănci din România se teme, şeful Erste a răspuns: "Sunt multe bănci foarte bune cu care concurăm în România: Banca Transilvania, BRD - subsidiara Societe Generale, Raiffeisen, UniCredit, dar şi noi avem oameni buni".

Pe baza rezultatului operaţional de 1.561,5 milioane de lei (351,3 milioane de euro), Banca Comercială Română (BCR) a realizat anul trecut un profit net de 918,9 milioane de lei (206,8 milioane de euro), susţinut de eliberări de provizioane de risc, mulţumită rambursărilor aferente portofoliului de credite neperformante, determinate de capacităţi sporite de procesare şi recuperare a acestora, precum şi de o situaţie economică mai bună, a anunţat vineri grupul bancar român, subsidiară a Erste Bank.

"Rezultatele noastre se bazează în principal pe dedicaţia angajaţilor BCR faţă de clienţi. Am trecut printr-o transformare amplă a băncii, iar aceasta este vizibilă în îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor pentru clienţi. Deţinem un capital foarte puternic şi suntem determinaţi să fim în permanenţă un partener de încredere pentru clienţii noştri, precum şi să găsim soluţii comerciale pentru provocările şi dificultăţile financiare pe le întâlnesc aceştia. În anul precedent, BCR a acordat peste 8 miliarde de lei credite noi în economie şi a scăzut ratele lunare pentru mai mult de 30.000 de clienţi. Credem ca aceasta este calea corectă de urmat pentru o bancă", a declarat Sergiu Manea, directorul general al BCR, scrie agerpres.