"De-a lungul anilor, mi-au trecut prin mana numeroase CV-uri perfecte, formidabile chiar. Dar cand va treziti in fata candidatilor cu asemenea CV-uri, veti constata ca, deseori, ei nu pot comunica sau argumenta intr-o maniera coerenta performantele lor academice", a recunoscut omul de afaceri in cadrul unei emisiuni de televiziune.

Totusi, a subliniat el, "persoanele cu slabe competente in comunicare nu sunt sorite esecului. Singura problema este ca trebuie sa faca fata mai multor obstacole". De aceea, este bine sa "vorbiti in public, sa participati la ateliere de socializare. Daca va perfectionati aceasta latura a comunicarii, va veti descurca mai usor", afirma seful bancii Goldman Sachs.

In acelasi timp, Solomon ii indeamna pe toti sa urmeze un curs de contabilitate, un sfat primit de la tatal sau si pe care l-a transmis copiilor lui. "Sa intelegi bazele contabilitatii inseamna a intelege mai bine cum functioneaza mecanismele economice si financiare", a explicat presedintele uneia dintre cele mai renumite institutii de pe Wall Street.

In opinia lui Solomon, contabilitatea le permite oamenilor sa priceapa cum sa gestionezi lucrurile, acasa sau si la intr-o mare intreprindere. El crede ca este esential ca studentii, indiferent de obiectul de studiu, sa obtina o diploma in domeniul care ii atrage cu adevarat. "Chiar daca v-ati pregatit pentru altceva, dar pe parcurs descoperiti alte sfere de interes, aprofundati subiectul si nu veti regreta", a aratat bancherul american.

Solomon s-a angajat la Goldman Sachs in 1999 si, inainte de a obtine functia de presedinte, el a fost sef la investitii financiare din iunie 2006 pana la sfarsitul anului trecut.