In opinia sefului NATO, Alianta stie foarte bine cand trebuie sa recurca la astfel de arme de distrugere in masa. "Pentru NATO, circumstantele in care poate fi folosita arma nucleara raman foarte limitate si putin probabile. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a pastra aceasta stare de lucru", a spus Stoltenberg.

In acelasi timp, politicianul si-a exprimat nelinistea generata de proliferarea armementului nuclear in lume. "Este o chestiune care ma nelinisteste profund. Exista riscul ca elemente ale acestor sisteme de foc sa ajunga in mainile grupurilor teroriste care le vor transforma in bombe murdare", a avertizat secretarul general al NATO.

In ceea ce priveste relatia cu Rusia, Stoltenberg a repetat ca institutia pe care o conduce nu doreste o confruntare cu Moscova. "Nu vrem alt razboi rece, iar sistemul de aparare aeriana reprezinta o investitie pe termen lung, care nu este indreptata spre Rusia, ea fiind menita sa protejeze tarile Aliantei de potentialele atacuri venite de dincolo de granitele organizatiei".