Procurorii din Stuttgart, unde este sediul Porsche, compania mamă a Volkswagen, au confirmat că îl investighează din februarie pe Mueller, alături de Martin Winterkorn, fostul director general al Volkswagen şi Hans Dieter Poetsch, şeful Consiliului de supervizare, pentru că nu i-au informat în timp util pe investitori în legătură cu Dieselgate.

Recent, landul german Bavaria a anunţat că va da în judecată Volkswagen AG pentru pagubele provocate de scandalul emisiilor. Fondul de pensii al funcţionarilor de stat din landul Bavaria a înregistrat pierderi de 700.000 euro după ce acţiunile Volkswagen au scăzut semnificativ la bursă, în urma dezvăluirilor privind utilizarea unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA.

Cei mai mari acţionari ai Volkswagen sunt compania holding Porsche SE, landul german Saxonia Inferioară (unde se află şi sediul central al companiei auto) şi un fond de investiţii din Qatar. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni Volkswagen în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 - 2010, când a adus la service peste 10 milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania, noteaza agerpres.