Solomon a intrat în arestul IPJ Dolj, de unde va fi transferat fie la penitenciarul din Craiova, fie la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, după cum a precizat chiar el.

Înainte de a se preda, Solomon a stat de vorbă cu presa cu lacrimi în ochi. El a declarat că după ce va ispăși cei trei ani de închisoare se va retrage din viața publică. "Bine că s-a terminat calvarul după trei ani pe stat pe drumuri. O să îmi petrec o perioadă de timp fie la Craiova, fie la Severin. Nu știu dacă voi avea regim închis sau demideschis. Oricum, după aceea mă voi întoarce la familie, nu la primărie sau în viața publică", a spus Antonie Solomon.

Întrebat cum a primit familia această decizie a justiției, Solomon a spus: 'Nu mai contează. Deja îmi e dor de nepotul meu". Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv, vineri, pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual.În același dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită.

În martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis în judecată de procurorii DNA—Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și fals intelectual săvârșit în legătură directă cu o infracțiune de corupție.Potrivit DNA, în perioada februarie-noiembrie 2006, Antonie Solomon, în calitate de primar al municipiului Craiova, a primit cu titlu de mită suma totală de 50.000 de euro, în mai multe tranșe, de la Cornel Penescu. Banii au fost primiți de primar pentru a facilita, cu încălcarea normelor legale, emiterea unei autorizații de construcție conținând elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv în martie 2010 pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals și fals intelectual, iar ulterior a fost suspendat din funcția de primar. Solomon a stat în arest preventiv până în septembrie 2010, când Curtea de Apel Galați l-a eliberat, înlocuind măsura de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea și cu interdicția de a-și exercita prerogativele de primar al Craiovei.

Solomon a revenit în funcția de primar al Craiovei în iunie 2011 și și-a finalizat mandatul în iunie 2012, când a candidat pentru al treilea mandat de primar, dar a pierdut alegerile în favoarea social-democratei Olguța Vasilescu. La alegerile parlamentare din 2012 Antonie Solomon a obținut, la redistribuire, postul de senator din partea PP-DD, aminteste Agerpres in pagina electronica.