Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Sorin-Constantin Lazăr, pentru conflict de interese, a anunţat luni Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, senatorul Sorin Constantin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat în perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscripţie.

  Totodată, deputatul Kerekes Karoly este urmărit penal pentru conflict de interese, după ce, în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, în mod repetat, a propus şi a avizat angajarea fiului său în cadrul biroului său parlamentar şi a perfectat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa, pentru activităţi remunerate de Camera Deputaţilor, a precizat sursa citată.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la faptul că deputatul Károly Kerekes (UDMR) şi-a angajat rudele în cadrul biroului parlamentar, încălcând astfel regimul conflictului de interese.