La o conferinta de presa, Chamberson a declarat ca "in lume sunt atat de multe filme si programe de televiziune despre extraterestrii,  incat, in opinia NASA, toata lumea este deja la curent cu acest lucru".

Potrivit afirmatiilor sale, umanoizii au transmis pamantenilor salutul lor din adancurile Universului. "Cine credeti ca a construit piramidele antice si toate celelalte constructii uriase din intreaga lume? Din punctul meu de vedere, totul este foarte clar", a adaugat responsabilul NASA.

Pe de alta parte, Chamberson a anunatat ca civilizatiile extraterestre sunt nemultumite de prezenta armamentului nucler pe Terra, pentru ca folosirea lui are o influenta negativa asupra lumilor paralele.

Oficialul NASA a subliniat ca reprezentantii altor lumi sunt inofensivi, ei fiind interesati doar de resursele naturale ale planetelor diferitelor planete pe care le viziteaza.

Nu de aceeasi parere este si astronautul american Leroy Chiao, potrivit caruia extraterestrii, care sunt deja printre noi, nu sunt chiar atat de binevoitori. Chiao, care a petrecut 230 de zile la bordul Statiei Spatiale Internationale, sustine ca ei asteapta momentul potrivit pentru a puna mana pe Terra.