OZN-urile sunt opera inginerilor americani si rusi, care pregatesc viitoarele aparate zburatoare netraditionale, de genul "farfuriilor zburatoare", sustine Poluian, citat de presa rusa.

Impreuna cu colegii lui, Poluian nu crede in ipoteza existentei civilizatiilor extraterestre care, periodic, trimit spre Pamant navele lor pentru a-si studia pe oameni si a patrunde "vizual" in adancurile Terrei.

Poluian afirma, printre altele, ca rusii au construit astfel de OZN-uri in special la fabricitile de tractoare, iar Pentagonul le are de peste 60 de ani. Mai mult, el spune ca toate povestile despre extraterestri care zboara de colo-colo au fost inventate cu un singur scop: de a ascunde adevarul despre creatorii OZN-urilor.

Argumentandu-si punctul de vedere, Poluian evoca, printre multe altele, cartea "OZN-urile si FBI", semnata de Bruce Maccabee. Lucrarea, care prezinta mai multe dovezi, rapoarte oficiale ale serviciilor speciale americane, ridica urmatoarea intrebare: obiectele zburatoare neidentificate constituie un proiect de spionaj american sau sovietic?

Cum insa nimeni nu s-a obosit sa raspunda la aceasta intrebare si la multe altlele lansate de-a lungul timpului, au aparut legendele despre vizitatorii din Univers, inventii sustinute cu entuziasm de FBI, CIA si de alte structuri similare ale Statelor Unite, crede fizicianul rus.