''Activitatea Serviciilor de informații secrete este de clasă mondială, iar funcționarea MI6 este vitală pentru siguranța și securitatea Regatului Unit'', a afirmat ministrul britanic de externe Philip Hammond, într-o declarație.

Younger, de formație economist, lucrează în cadrul MI6 începând din anul 1991, anul în care Uniunea Sovietică s-a dezmembrat, și a activat în Europa, Orientul Mijlociu și Afganistan.

''Alex Younger aduce un plus de experiență în domeniu, inclusiv prin activitatea sa în Afganistan și prin implicarea sa în menținerea securității în perioada Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012'', a adăugat Hammond.

Younger îl înlocuiește la conducerea MI6 pe Sir John Sawers, care a demisionat. Numirea sa survine după o perioadă turbulentă pentru spionajul britanic cauzată de dezvăluirile fostului colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA ((NSA) Edward Snowden.

Aceste dezvăluiri au aruncat o umbră asupra serviciilor secrete americane și britanice, acuzate de abuz de putere, în timp ce detractorii lui Snowden au susținut că dezvăluirile lui nu au făcut altceva decât să ajute teroriștii, relateaza Agerpres in pagina electronica.