„Totul a inceput la antrenament. M-am dezechilibrat la una din sarituri. Am cazut. Am simtit o durere, dar nu i-am acordat atentie. Am mai trecut prin astfel de momente. Dimineata m-am trezit, dar mi-am dat seama ca muschii spatelui sunt prea incordati”, a relatat Pluschenko, detinator a doua medalii olimpice.

Totusi, a continuat el, „am intrat pe gheata, dar nu am putut sari. Am plecat, gandindu-ma ca totul se rezolva cu o tableta. Am sperat intr-o minune. Dar cand nu iti simti piciorul drept, stii ca organismul protesteaza. Iar mintea nu functioneaza. Cu toate acestea, am revenit pe gheata am executat cateva triple, dar durerea a devenit insuportabila. Am hotarat ca e momentul sa pun capat. Sunt foarte suparat ca totul a iesit asa. Pentru ca am muncit, m-am antrenat si eram pregatit sa particip la concursul individual”, a subliniat patinatorul rus.

Intrebat despre planurile de viitor, Pluschenko a evitat un raspuns direct. „Deocamdata trebuie sa am grija de spatele meu. Am un proiect interesant, la care lucrez. Mai aveti un pic de rabdare si veti afla despre ce este vorba. Inainte insa trebuie sa ma consult cu medicii. Pot merge fie in Israel, fie la Moscova sau Petersburg. Veau sa raman un om sanatos”, a precizat el.