Echipa de cercetatori au creat un model 3-D al Pamantului si au urmarit ritmul schimbarilor climatice in urmatoarele sute de ani. Astfel, ei au identificat procesele care pot provoca moartea planetei noastre.

Astfel, s-a constatat ca nu doar incalzirea globala ameninta viata pe Terra. Deosebit de ingrijorator este, in opinia oamenilor de stiinta, cresterea nivelului de carbon din atmosfera. Desigur, au explicat expertii, schimbarile climatice au consecinte dezastruoase, dar o  crestere de patru ori a concentratiei de dioxid de carbon va antrena modificari nefaste pentru tot ce inseamna viata.

Conform calculelor efectuate, cand nivelul de CO2 va atinge cote maxime, temperatura aerului se va incalzi pana la 57 de grade Celsius, distrugand, lent dar sigur, orice forma de viata. Oamenii de stiinta vor continua sa studieze influenta schimbarii nivelului de carbon din atmosfera asupra vietii pe Pamant, incercand sa afle daca exista vreo posibilitate de a preveni un astfel de scenariu apocaliptic.

Si nu sunt singurele pericole ameninta viata pe Terra. Anterior, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca activitatea tot mai intensa a Soarelui ar putea ucide Pamantul.