Shirley Temple, născută la 23 aprilie 1928, s-a bucurat de un succes răsunător în filmele jucate de ea în perioada copilăriei. Este considerată actrița din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil.

Actrița a devenit faimoasă pentru filmele în care a jucat în anii '30, printre cele mai cunoscute numărându-se 'Bright Eyes', 'Stand Up' și 'Cheer and Curly Top', informează BBC.

După ce s-a retras din lumea cinematografiei în 1950, la vârsta de 21 de ani, Shirley Temple a revenit în atenția publicului în calitate de candidat republican pentru Congresul SUA și de diplomat.

Ea a încetat din viață la locuința sa din Woodside (California), din cauze naturale. 'Ea a fost înconjurată de familie și de persoane apropiate', se afirmă într-un comunicat al familiei. 'Dorim să îi aducem un omagiu pentru o viață plină de realizări remarcabile în calitate de actor, diplomat, și cel mai important, de mamă iubită, bunică, străbunică și soție adorată timp de 55 de ani a regretatului Charles Alden Black', se mai menționează în comunicat.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă din istoria Hollywood-ului și a obținut primul ei rol la vârsta de trei ani. Talentul ei de a cânta, a dansa și a interpreta roluri i-a adus numeroși fani în întreaga lume. Ea a obținut un Oscar special în 1935 pe când avea doar șase ani. Până în prezent, Shirley Temple este în continuare cea mai tânără persoană care a primit un premiu al Academiei americane de film.

Ea a jucat în 43 de filme de lung metraj, însă i-a fost greu să-și continue cariera la vârsta adultă și s-a retras de la Hollywood în 1950, scrie Agerpres in pagina electronica.