Teoretic, suntem supravegheati de la bordul unor aparate spatiale care zboara in limitele sistemului nostru solar, afirma cei doi specialisti. Bazandu-se pe calcule matematice, Forgan si colegul sau au ajuns la concluzia ca extraterestrii dispun, pentru misiunea lor, de o tehnologie avansata, inaccesibila in acest moment pamantenilor.

Cercetatorii sunt de parere ca exista o adevarata flota de aparate automate care supravegheaza nu numai Terra si sistemul solar, dar intreaga galaxie. Cei doi specialisti estimeaza ca “vecinii” nostri cosmici au reusit, in virtutea tehnologiei de care dispun, sa ramana in afara zonei de observatie a oamenilor, putand, astfel, sa-si continue misiunea fara a fi vazuti.

In plus, oamenii de stiinta scotieni sustin ca aparatele, de dimensiunea dispozitivelor din seria Voyager, pot atinge o viteza de pana la 30.000 de kilometri pe secunda, destul de aproape de viteza luminii. Aparatele calatoresc in Univers, deplasandu-se cu ajutorul undelor gravitationale ale planetelor. Viteza lor este de 100 de ori mai mare decat cea a Voyager.