Aceste contracte futures au fost concepute pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a obţine un beneficiu maxim din mişcările de preţ ale activelor suport, fără a induce însă riscul valutar, preţul de tranzacţionare şi marjele fiind denominate în lei.

Astfel, preţul de tranzacţionare va fi egal cu valoarea în euro a acţiunii activ suport, dar va fi exprimat în lei la o paritate convenţională de 1 Euro = 1 Leu. În cazul acestor instrumente au fost stabiliţi multiplicatori diferenţiaţi pentru a oferi un echilibru între câştigul potenţial şi marja necesară.

De exemplu: în cazul contractului futures DEADD, ce are activ suport acţiunile Adidas AG, preţul de tranzacţionare va fi de 75,84 (Euro pe Frankfurt Stock Exchange, respectiv Lei pe piaţa Sibex), iar multiplicatorul este de 10.

Dacă un investitor cumpără / vinde 1 contract DEADD la un preţ de 75,84, orice variaţie de 1 Euro a cotaţiei va avea drept rezultat un câştig / o pierdere de 10 lei în contul sau. 

Marja necesară pentru acest contract este de 40 de lei pentru o expunere de 758,4 de lei, oferind astfel un levier de 18,96.

În cazul contractului futures pe acţiunile E.ON AG, tranzacţionat sub simbolul DEEON şi un multiplicator de 100, variaţia cu 1 Euro a cotaţiei contractului DEEON (de ex: de la 75 la 76 Euro/acţiune) va avea drept rezultat o variaţie de 100 lei în contul investitorului de la SIBEX.