Anunţul vine după luni de negocieri între cele două companii, care profită astfel de majorarea cererii de turbine eoliene, statele preferând energia regenerabilă pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor.

Agenţia Bloomberg a estimat că Siemens va plăti companiei Gamesa aproximativ un miliard de dolari (890 milioane de euro), grupul german urmând să deţină 59% din noua entitate combinată, condusă de preşedintele Gamesa, Ignacio Martin.

Cel mai mare acţionar al Gamesa, compania energetică spaniolă Iberdrola, va avea o participaţie de 20%, conform informaţiilor din presă. Potrivit planului, activele Siemens din domeniul energiei regenerabili vor fi absorbite de Gamesa, care îşi va păstra sediul central la Zamudia, Ţara Bascilor.

Vineri, acţiunile Gamesa au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de la Madrid, în timp ce titlurile Siemens au urcat cu 1,62%, la 92,36 euro, la Bursa de la Frankfurt. Tranzacţia dintre Gamesa şi Siemens este cea mai recentă din sectorul energiei regenerabile. Anul trecut, producătorul german de turbine Nordex a achiziţionat divizia de energie regenerabilă a grupului spaniol Accion, scrie agerpres.