Compania a raportat un declin de 41% al comenzilor şi un declin de 23% al profitului în perioada aprilie-iunie 2017. Manager Magazin a anunţat că Siemens ar putea închide sau vinde pe plan global 11 dintre cele 23 de unităţi ale diviziei Power & Gas. La începutul lunii noiembrie, conducerea diviziei ar urma să prezinte reprezentanţilor sindicatului planul de reorganizare.

Power & Gas, excluzând afacerea legată de servicii, are 30.000 de angajaţi pe plan global, din care 12.000 sunt în Germania. Luna trecută, Siemens şi rivalul francez Alstom au anunţat fuzionarea activităţilor lor feroviare, creând un lider european care va putea concura cu firma chineză de stat CRRC.

Ambele companii produc trenuri de mare viteză (Alstom - TGV - şi Siemens - ICE ), precum şi echipamente de semnalizare şi tehnologie feroviară. Vânzările lor combinate se ridică la 15,3 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), iar profitul operaţional este estimat la 1,2 miliarde de euro. Firma chineză CRRC înregistrează venituri anuale de aproximativ 35 miliarde de dolari.

Noua entitate, cu 62.300 de angajaţi, va fi listată şi va avea sediul central în Paris, iar afacerile cu echipamente de semnalizare şi tehnologie vor fi în Berlin. Alstom şi Siemens se aşteaptă la reduceri de costuri de 470 de milioane de euro în următorii patru ani după finalizarea tranzacţiei, aşteptată în la finele lui 2018.

Alstom şi Siemens au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România, relateaza agerpres.