Ziarele scriu ca Berlusconi, internat la Milano, suferă de o inflamaţie la genunchiul stâng. Daca investigatiile medicale la care a fost supus dau rezultate satisfăcătoare, fostul sef al guvernului, va putea fi externat rapid, pentru a se bucura de ultimele sale zile de libertate.

Saptamana viitoare, mai precis la 10 aprilie, tribunalul din Milano ar urma sa ia în discuţie modul în care fostul 'Cavaliere' îşi va executa pedeapsa ca urmare a condamnării sale definitive la un an de închisoare pentru fraudă fiscală, în cazul Mediaset. Dar, avand in vedere ca Berlusconi are 77 de ani, el nu va ajunge, practic, dupa gratii, putandu-si ipsasi pedeapsa la domiciliu. De asemenea, el mai poate alege sa presteze muncă în folosul comunităţii.

Aceasta ultima varianta pare prefera de Berlusconi, ai carui avocati vor pleda in favoarea ei la şedinţa din 10 aprilie. Pentru a formula un raspuns, judecatorii au la dispozitie cinci zile, după care libertatea de acţiune, de exprimare şi de mişcare de care se bucură încă Silvio Berlusconi va lua sfârşit.

Jurnalistii cred ca justiţia va decide ca fostul şef al executivului să fie pus să muncească în folosul comunităţii, întrucât arestul la domiciliu este rezervat de regulă persoanelor în vârstă, dar considerate 'periculoase'. Dar şi regimul acestor munci este strict reglementat, aşa încât Berlusconi nu va putea face campanie electorală şi pronunţa discursuri, cu mai puţin de două luni înaintea alegerilor europene în perspectiva cărora formaţiunea sa, Forza Italia, înregistrează un recul în preferinţele alegătorilor (circa 20% din intenţiile de vot).