"La începutul anului nu mă gândeam că voi ajunge în Top 20, dar acesta era visul meu şi acum s-a împlinit. Vreau să mă bucur de acest moment. Este incredibil. Mă simt foarte foarte bine. Mă bucur de fiecare meci şi mă simt foarte fericită pe teren. În finala cu Petra Kvitova voiam doar să mă concentrez pentru fiecare punct. Nu mă gândeam la scor, doar loveam mingea. Nu cred că Petra a jucat la cel mai bun nivel al ei, însă eu am făcut un joc foarte bun. Sunt foarte fericită. Vreau să ţin trofeul cu mine, nu vreau să îl trimit acasă", a spus Halep.

Halep s-a impus în 29 din ultimele sale 34 de meciuri din circuitul WTA, câştigând toate cele patru trofee ale sale în acest interval. Ea a mai obţinut în acest an trofeele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta. Victoria de sâmbătă a fost a cincea a româncei în faţa unei jucătoare din Top 10, după cele din faţa lui Na Li (2011), Agnieszka Radwanska, Marion Bartoli şi Caroline Wozniacki (toate trei 2013).

Ca urmare a succesului de la New Haven, Simona Halep va urca în ierarhia WTA, urmând să se claseze între primele 20 de jucătoare. Halep este a patra jucătoare din România care ajunge în Top 20, după Virginia Ruzici, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir-Ilie.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a câştigat, sâmbătă, turneul de la New Haven (SUA), obţinând patrulea titlu din carieră, după ce s-a impus în finala cu sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 9 WTA şi a treia favorită, scor 6-2, 6-2. Meciul a durat o oră şi 6 minute.
Citeşte şi: Simona Halep A CÂŞTIGAT turneul de la New Haven

Simona Halep a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), toate pierdute. Halep a obţinut pentru performanţa de la New Haven 117.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.