"Achiziționarea sistemului s-a realizat în cursul anului 2013 în urma accesării unui proiect finanțat din fonduri europene prin mecanismul OLAF Hercules2 de Asistență Tehnică, în vederea întăririi capacității de luptă a unităților de poliție împotriva criminalității economico-financiare. Sistemul poate fi folosit doar în baza autorizării magistraților, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecți de comiterea unor infracțiuni grave. De asemenea, acesta poate fi folosit în vederea localizării persoanelor urmărite în temeiul legii, precum și a celor dispărute în condiții suspecte, care fac obiectul unor cauze penale. Sistemul este folosit potrivit prevederilor art. 91 ind. 4 și art 493 ind. 1, din Codul de Procedură Penală", precizează IGPR într-un comunicat, preluat de Agerpres in pagina electronica.

În activitățile de căutare a victimelor accidentului aviatic produs luni seară la limita județelor Cluj și Alba au fost angrenați aproximativ 100 de polițiști, fiind folosite 21 de autospeciale.

De asemenea, din dispoziția șefului Poliției Române, Petre Tobă, o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, formată din ofițeri experți în accidente aviatice, s-a deplasat la locul incidentului în vederea efectuării de cercetări, sub coordonarea procurorilor criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Totodată, în noaptea de luni spre marți, după identificarea victimelor, potrivit dispoziției inspectorului general s-au demarat procedurile de anunțare a familiilor persoanelor decedate de către polițiști și psihologi din cadrul DGPMB și IPJ Ilfov.