Potrivit unui studiu european, în fiecare minut sunt pierdute sau furate cel puţin şase chei, iar numărul cheilor încuiate în casă sau maşină este de cel puţin zece ori mai mare. Unul din zece oameni şi-a pierdut cheile cel puţin o dată în ultimul an. Femeile tind să îşi piardă cheile mai des decât bărbaţii, una din 50 de femei admiţând că şi-a pierdut cheile de cel puţin cinci ori, deşi niciun bărbat nu a recunoscut că ar fi păţit asta de mai mult de trei ori.

Astfel, urmând un model de business de succes din Marea Britanie şi SUA, sistemul MyKey livrează chei de rezervă de la locuinţă, maşină sau birou într-o oră de la solicitarea lor, 24/24 de ore.

'Preţul pentru abonamentul MyKey este de trei ori mai mic decât spargerea şi înlocuirea unei yale simple de la o uşă de apartament. Pentru maşini, înlocuirea butucului poate fi de până la zece ori mai scumpă decât un abonament. Tariful MyKey este de 150 de lei pe an pentru cheile casei sau ale maşinii şi 250 de lei pe an pentru ambele', spune Irina Caraivan, managing partener MyKey.

Reprezentanţii MyKey au luat în calcul deservirea a circa 850.000 de locuinţe şi peste două milioane de maşini aflate în proprietate la momentul actual în Bucureşti, scrie Agerpres.