În urma tranzacţiei, OMV rămâne acţionar majoritar al Gas Connect Austria, cu o participaţie de 51%. Finalizarea acordului a fost posibilă datorită obţinerii aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare din Germania şi Austria.

În luna februarie, OMV, proprietarul Petrom, a confirmat că a angajat banca americană Citigroup să găsească cumpărători pentru un pachet de 49% la subsidiara sa Gas Connect Austria, în dorinţa de a-şi reduce datoria şi de a elibera numerar pentru noi tranzacţii.

Snam şi Allianz vor plăti 601 milioane de euro pentru a prelua participaţia OMV la Gas Connect Austria. Achiziţia se va derula prin intermediul unui vehicul de investiţii la care Allianz şi Snam vor deţine 60%, respectiv 40% din acţiuni. De asemenea, OMV va avea dreptul de a păstra dividendele în valoare de 80 de milioane de euro plătite de Gas Connect Austria pentru anul financiar 2015.

Gas Connect Austria operează o reţea de gazoducte cu o lungime de 900 de kilometri în Austria. Compania este responsabilă pentru furnizarea de capacităţi de transport de gaze naturale şi, în plus, deţine o participaţie de 15,5% la Trans Austria Gas Pipeline (TAG).

În România, OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti, mentioneaza agerpres.