„Biroul consular de pe Seremetievo nu oficiaza casatorii civile”, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al acestui birou. In plus, Snowden nu are actele de identitate necesare. Dar, daca fostul agent rus Anna Chapman si Snowden vor decide, totusi, sa se casatoreasca si vor gasi o modalitate de a-si duce la indeplinirea dorinta, statutul americanului se va schimba radical, a precizat, pe de alta parte, o sursa apropiata cazului.

„In aceasta situatie, Snowden va avea dreptul de a solicita cetatenie rusa si, fireste, sa obtina protectie din partea statului si o noua tara unde sa se stabileasca”, a explicat el. Agentia rusa Interfax a precizat ca la Moscova exista o singura institutie care oficiaza casatorii intre rusi si cetateni americani. Dar reprezentantii acesteia au refuzat sa spuna daca Snowden si Chapman au depus o cerere. „Astfel de informatii sunt confidentiale”, au aflat ziaristii rusi.

Oricum, pasaportul lui Snowden a fost suspendat de autoritatile americane. Prin urmare, fostul spion nu dispune de documentele necesare. In urma cu doua zile, Chapman, arestata in SUA in 2010 pentru activitate de spionaj impreuna cu alti 9 agenti rusi a ajuns in Rusia in urma unui schimb de agenti intre Statele Unite si Rusia, l-a intrebat pe Snowden daca se insoara cu ea. Originala cerere in casatorie a fost scrisa pe Twitter.