Sonda SOHO, proiectul comun al NASA si agentiei europene ESA, a fost conceputa special pentru a tine sub observatie Soarele. Gratie acestui aparat, in spatiul din jurul stralucitorului astru a fost descoperit un numar impresionant de comete, dar si sute de OZN-uri, sustin ufologii. 

In opinia lor, civilizatiile extraterestre folosesc Soarele in calitate de statie de alimentare pentru bateriile navelor lor cosmice.

"Niciodata nu am fost foarte convins de corectitudinea aceste teorii cu folosirea plasmei solare de catre OZN-urile extraterestre, dar cazul de fata m-a pus serios pe ganduri", a comentat unul dintre cei mai cunoscuti ufologi inregistrati sub numele de StreetCap1.

Alt cunoscut ufolog, Scott Warring a apreciat ca, "dupa toate probabilitatile, acest OZM s-a alimentat cu energie solara, dupa care a plecat in mare viteza. Observati cum OZN-ul devine de un alb stralucitor, iar plasma pe care obiectul zburator o preia ramane galbena. Ceea ce inseamna ca nava extraterestra ete facuta din at material decat suprafata Soarelui", a concluzionat ufologul.