Oamenii de stiinta americani au analizat atent procesele care au loc in interiorul Pamantului. In opinia lor, mai devreme sau mai tarziu, Soarele va incepe sa isi epuizeze rezervele de carburanti.

Inevitabil, acest lucru va antrena o schimbare radicala a sistemului nostru solar, inclusiv a Terrei, care, in aceste conditii, va deveni foarte fierbinte. Si, chiar daca viata va rezista, cu siguranta nu va semana cu ceea ce suntem noi astazi obisnuiti.

"Nu, omenirea nu va supravietui, desigur. Dar, cine stie, poate ca pana la prognozata distrugere a Pamantului de catre Soare, de care ne despart miliarde de ani, oamenii isi vor crea niste scuturi metalice care sa le acopere intre corpul, vor trai intr-o realitate virtuala sau vor parasi planeta noastra in cautarea unor lumi mai ospitaliere", au afirmat cercetatorii americani.

Un lucru este cert: In calitatea lui de sursa a tot ce inseamna viata pe Pamant, Soarele va fi, dupa toate probabilitatile, cauza disparitiei biosferei. Daca, intre timp, un meteorit sau un fenomen provocat de om nu va grabi acest sfarsit.