Preţul indicativ este de 14,20-17,40 euro per titlu. SocGen a anunţat că tranzacţia va majora capitalul băncii, va accelera dezvoltarea ALD şi va aduce băncii câştiguri brute estimate la 1,148 - 1,406 miliarde de euro.

"Introducerea la bursă a ALD ne va oferi flexibilitatea strategică pentru a ne accelera dezvoltarea şi a ne atinge obiectivul de a deveni un lider mondial al soluţiilor de mobilitate şi serviciilor de gestionare a flotelor auto", a afirmat recent directorul general de la ALD, Mike Masterson.

Această operaţiune ar urma să fie cea mai importantă listare la bursa de la Paris după IPO-ul de la Amundi, filiala de gestionare a activelor a grupului bancar Credit agricole în luna noiembrie 2015.

În 2016, profitul net al ALD Automotive a crescut cu 20,6% până la 511,7 milioane de euro. Pentru perioada 2016-2019 grupul auto se aşteaptă la o creştere medie anuală a flotei sale de vehicule de aproximativ 8% precum şi o creştere a profitului său net de aproximativ 7%.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor, noteaza agerpres.