În primele trei luni din acest an, profitul net al SocGen a urcat la 924 de milioane de euro (1,06 miliarde de dolari), de la 868 de milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 765 milioane de euro.

La divizia de consumer banking, profitul a crescut cu 18%, deoarece banca a pus deoparte mai puţini bani pentru creditele neperformante, în timp ce câştigurile la divizia internaţională de retail şi servicii financiare s-au dublat. Aceste performanţe au compensat scăderea profitului cu 15% la divizia de global banking şi investor solutions, unde este inclusă divizia de investiţii. Până la sfârşitul lui 2017, Societe Generale va reduce costurile la această divizie cu încă 220 milioane de euro.

"În mediul economic mult mai dificil înregistrat la acest început de an, grupul a generat rezultate solide", a afirmat directorul general, Frederic Oudea. Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 11,1% la sfârşitul lunii martie, de la 10,9% la sfârşitul anului trecut.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor, scrie agerpres.