'Societe Generale dezminte orice discuţii legate de posibila achiziţionare a Commerzbank', a declarat un purtător de cuvânt al băncii franceze. In ajun, publicatia 'Bilanz' a afirmat ca SocGen şi Santander vor să facă o alianţă cu Commerzbank.

Luna trecută, revista germană 'Spiegel' anunţa că Berlinul doreste să-şi păstreze cel puţin până în 2016 participaţia de 17% deţinută la Commerzbank, in speranta obtinerii unui preţ mai favorabil. Pre de alta parte, susine

De asemenea, continua 'Spiegel' reorganizarea Commerzbank s-a efectuat doar pe jumătate, iar o schimbare a acţionariatului nu ar fi constructivă. 'Guvernul german nu intenţionează să-şi vândă participaţia', a subliniat, in acest context, reprezentantul oficial al bancii.

În perioada de vârf a crizei, Fondul de stabilizare a pieţei financiare din Germania (SoFFin) a injectat 16,4 miliarde de euro în Commerzbank, sub formă de 'silent participations', un tip de aport de capital care nu oferă drepturi de vot, iar ulterior a injectat alte două miliarde de euro pentru salvarea băncii germane, afectată de criza datoriilor.