Grupul UniCredit Leasing se află la cea de-a treia operațiune de leasing pentru material rulant acordat pentru acest client. Precedentele au vizat finanțarea în leasing financiar a două locomotive produse tot de către grupul de firme Softronic în 2012 și 2014. Astfel, UniCredit Leasing a reușit să își adauge în portofoliul său operațional un segment important din domeniul transporturilor și să contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale cu impact direct în economia României.

”Suntem întotdeauna deschiși să susținem și să încurajăm inițiativele partenerilor și clienților noștri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Astfel de colaborări care se desfăşoară în domenii cu potențial important și pot genera parteneriate pe termen lung, sunt extrem de importante pentru noi. Suntem bucuroși că putem susține pe de o parte producția locală de locomotive, iar pe de alta, utilizarea acestora tot în economia locală.”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.

Locomotivele care fac obiectul tranzacției sunt din gama TransMontana, au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii și 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracțiune mărită și un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă. Durata operațională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viața a acestora este de 40 de ani.

 ”Este foarte important pentru orice producător din România să aibă la dispoziție instrumentele financiare necesare prin care să își poată promova produsele către parteneri. Ne bucură încrederea UniCredit Leasing și faptul că împreună reușim proiecte de succes. Pentru noi, următorul pas va fi să dezvoltăm împreună un proiect cu impact regional, european”, a declarat Ionel Ghiță, asociat al grupului, membru în Consiliului de Adminstrație al Softronic.

Deutsche Bahn Cargo, beneficiarul final și utilizatorul celor două locomotive TransMontana oferite în leasing de UniCredit Leasing Fleet Management, le va opera pe rute de transport din România. În planurile celui mai mare transportator european de mărfuri pe calea ferată intră și extinderea utilizării acestora pe rute regionale către Ungaria, Austria și Slovacia.

”Suntem foarte încântați că prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management am reușit să punem în valoare un parteneriat, credem noi, de lungă durată și cu beneficii multiple. Suntem siguri de succesul acestuia și sperăm să îl putem extinde pentru un număr cât mai mare de locomotive la nivel european”, a declarat Zlatian Radu, purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn Cargo România SRL.

 

 

UniCredit Leasing România își concentrează permanent eforturile pe dezvoltarea unor soluții de finanțare și de leasing operațional pentru clienții săi care pun accentul pe flexibilitate, transparență, rapiditate și integrare, cu obiectivul de a face viaţa clienţilor săi mai uşoară.