Cei 150 de militari americani si cele 40 de unitati de tehnica de lupta vor porni la drum sambata, traversand Letonia, Lituania, Polonia si Cehia, inainte de a ajunge la baza armatei SUA din localitatea germana Vilseck. Pe parcur, lor li se vor alatura alte unitati ale fortelor militare americane, precizeaza sursa citata.

De-a lungul marsului sunt prevazute mai multe opriri, pentru demonstratie de tehnica de lupta. Easti Paevaleht subliniaza ca acest mars este, de fapt, un mesaj destinat Rusiei privind prezenta SUA in operatiunile Atlantic Resolve.

Intre timp, ministerul leton al aparatii a anuntat ca avioane de lupta Typhoon, care apara spatiul aerian al Tarilor Baltice, au fost ridicte in aer pentru interceptarea unor avioane militare rusesti. Aceeasi sursa a mentionat ca incidentul a avut loc in 17 martie, aparatele rusesti fiind patru Su-27, doua An-27 si un avion militar de transport An-12.

Pe de alta parte, Ministerul rus al apararii a anuntat ca infanteria rusa mobilizata pentru aplicatii in stramtoarea Kerci a fost plasata in stare de lupta pentru efectuarea unor exercitii legate de constructia de fortificatii si contracararea unor operatiuni lansate de un inamic conventional.