Un studiu realizat in acest sens recomanda autoritatilor de la Beijing sa elaboreze modele mai mari de tehnica militara din cauza modificarilor de statura si greutate suferite de generatiilor de chinezi crescuti cu fast-food. Inaltimea medie a unul soldat chinez este, in prezent, cu doi centimetri mai mare, iar circumferinta taliei a sporit, in medie, cu cinci centimetri, ceea ce face dificila sa „te strecori” in interiorul unui tanc, care a devenit „brusc, prea stramt”.

Autorii studiului arata ca numai o configuratie corecta a armamentului, corespunzatoare dimensiunilor corporale ale militarilor, face comoda utilizarea tehnicii din dotare, noteaza Financial Times. Publicatia mentioneaza ca pentru militarii mai masivi, exista tancurile rusesti din seria T, vechi de 30 de ani.

Gratie imbunatatirii modului de alimentatie, tinerii chinezi sunt mai inalti decat parintii lor, dar o problema cu adevarat ingrijoratoare o constitutie fenomenul obezitatii. Conform datelor Ministerului sanatatii al Chinei, in 2007, baietii cu varsta de sase ani erau cu 5,3 centimetri mai inalti si cu aproape trei kilograme mai grei dacat in urma cu 30 de ani.