Cercetatorii americani au descoperit o metoda revolutionara de slabit, care nu solicita nici un fel de actiuni, practic: gratie  "comutatorului genetic", din interiorul celulelor de grasime, greutatea corporala scade chiar si in somn, sustin autorii studiului publicat in New England Journal of Medicine. 

Oamenii de stiinta de la Institutul tehnologic din Massachusetts (MIT) au efectuat mai multe experiente pe soareci de laborator. Modificand gena celulelor de grasime, specialistii au reusit sa accelereze metabolismul si, ca urmare, grasimile in exces au ars de la sine.

Pana la finalul experimentului, soarecii au pierdut jumatate din greutatea lor initiala, fara sa fie redusa cantitatea de mancare si fara exercitii fizice suplimentare. Potrivit profesorului Manolis Kellis, coordonatorul studiului, "soarecii au slabit zi si noapte", pentru ca metabolismul lor a fost trecut de la regimul de cumulare a energie la cel de disipare.

Kellis a adaugat ca analiza celulelor de grasime umane, studiate de el si colegii lui, a demonstrat ca la oameni acest proces de ardere a grasimilor va decurge, probabil, in mod similar. In opinia oamenilor de stiinta, descoperirea lor ar putea revolutiona tratamentele impotriva obezitatii.