Vânzările chiriaşilor din portofoliul european au crescut cu 3,9%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, cu o creştere de 11,1% în Spania şi de 4,5% în Italia. Piaţa din Portugalia şi-a menţinut rezultatele pozitive, cu o creştere a vânzărilor chiriaşilor de 3,2%, faţă de S1 2015.

Rata totală de ocupare a portofoliului a atins 96,1%, în creştere cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015. Acesta reflectă calitatea administrării centrelor comerciale de către companie, mai ales în Europa, unde rata de ocupare a atins 97,1%.

În primele şase luni ale anului, Sonae Sierra şi-a consolidat activitatea de furnizare a serviciilor către terţi printr-un număr de zece noi contracte cu clienţi externi, dintre care şase contracte de servicii de dezvoltare imobiliară şi patru de închiriere şi administrare a proprietăţii.

Sonae Sierra a semnat un nou parteneriat joint venture cu CBRE Global Investment Partners în scopul deţinerii şi exploatării centrelor regionale dominante din Peninsula Iberică, cuprinzând iniţial trei centre comerciale din Spania şi Portugalia aflate anterior în proprietatea fondului Sierra Fund. Sonae Sierra deţine acum un pachet minoritar din fond şi acţionează ca partener local în exploatarea centrelor şi ca administrator al proprietăţilor.

Pe baza acestei metodologii, la 30 iunie 2016, valoarea activului net (NAV) al companiei Sonae Sierra se ridică la 1,2 miliarde euro, valoare cu 5,4% mai mare faţă de valoarea din decembrie 2015, precizeaza agerpres.