Potrivit FOP, în posibilitatea declansarii  in lume a unui "conflict militar cu arme nucleare" cred 64% dintre ruși; nu cred în amenințare 20% (17% indeciși), potrivit publciatiei Kommersant.

Circa 53% dintre respondenți cred că pericolul unui război nuclear este astazi mai mare "decât în urmă cu 15-20 de ani," 26% cred că nivelul de amenințare nu s-a schimbat, și doar 7% - spun ca a scazut (14% indeciși). Directorul Institutului de Studii Politice, Gregory Dobromelov, explica frica in masa a rusilor de un război nuclear prin "propaganda desfășurat de la sfârșitul anului trecut în special pe posturile tv din Rusia.

"Oamenii din toata lumea se tem de un nou razboi mondial cu utilizarea armelor nucleare - sustine șeful Comitetului de Aparare a Dumei de Stat, Vladimir Komoyedov -. Peste tot exista aceasta nervozitate, această neînțelegere, si ca pacea in lume este tot mai departe." În opinia sa, desi studiul arata foarte clar influenta posturlor tv rusesti (controlate de Kremlin) in sporirea temerii privind un razboi nuclear, Komoyedov crede ca responsabili de faptul ca  "lumea trăieste în frică" sunt Statele Unite ale Ameircii in frunte cu președintele Barack Obama și membrii administrației sale.

Astfel, datele studiul FOP arata ca 52% dintre cetățenii rusi cred că "amenințarea cu utilizarea armelor nucleare" vine din SUA, 12% - din Coreea de Nord, 9% - din Pakistan.

Pe primele locuri cu care Rusia are cele mai dusmanoase relatii, 77% din respondenți au numit SUA, 66% - Ucraina, 19% - Marea Britanie.