Cu capacităţi de stocare de 32GB, 64GB sau 128GB, viteza de scriere a noului card de memorie permite un timp mai scurt de golire a buffer-ului. Un algoritm dezvoltat de Sony previne descreşterea vitezei de scriere a datelor chiar şi în cazul repetării fotografierii în rafală, îmbunătăţind viteza camerei foto pentru acest tip de fotografie, informeaza agerpres.

O altă caracteristică inovatoare a cardului SD este viteza de citire de până la 300MB/s. În combinaţie cu un cititor de carduri de memorie, cardurile pot transfera rapid către un calculator volume ridicate de date de dimensiuni mari, contribuind la un flux de lucru mai eficient pentru profesionişti.

Concomitent cu seria SF-G, Sony lansează un nou cititor de carduri de memorie, modelul MRW-S1, care poate transfera un volum mare de date de la cardurile SD din seria SF-G către un PC. Acest cititor de card compact este prevăzut cu un port încorporat USB SuperSpeed (USB3.1 Gen.1) A standard, pentru conectare la PC fără cablu, astfel încât fişierele pot fi copiate mai repede decât prin intermediul slotului SD de pe un PC.

Noile carduri SD din seria SF-G vor fi disponibile în magazine din luna martie 2017, iar cititorul de carduri MRW-S1 va fi disponibil din aprilie 2017.

Sony Corporation este un producător global de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicaţii pe segmente de consumer şi profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment şi mediul online, Sony are o poziţie de top pe segmentele electronicelor şi divertismentului. Sony a înregistrat, în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015, vânzări consolidate de aproximativ 72 miliarde de dolari.