Potrivit sursei citate, până la data de 21 decembrie 2016, s-au vândut 6,2 milioane de console PS4, în creştere evidentă faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, când au fost comercializate 5,7 milioane de console, la nivel global.

În total, de la lansarea din 2013 şi până la începutul lui ianuarie 2017, au fost cumpărate peste 53,4 milioane de console, în întreaga lume.

Pe de altă parte, vânzări record s-au înregistrat şi pentru titlurile PS4, cu mai mult de 50 de milioane exemplare achiziţionate în reţelele de retail. În acest context, jocul Uncharted 4: A Thief's End s-a înscris în rândul titlurilor de succes, în perioada analizată, cu aproape 9 milioane de exemplare comercializate.

Consola PS4 este disponibilă, în prezent, în 123 de ţări şi regiuni din întreaga lume. Sony Interactive Entertainment Inc. (SIE) se ocupă cu distribuţia, marketingul şi vânzarea sistemului de divertisment PlayStationŽ4 (PS4Ž), sistemului de divertisment PlayStationŽ3 şi a sistemului de divertisment portabil PlayStationŽVita (PS Vita).

Cu sediul în San Mateo, California, compania este o subsidiară deţinută integral de Sony Corporation, şi are acoperire globală şi birouri regionale în California, Londra şi Tokyo, scrie agerpres.