Pe piața de telecomunicații din SUA, operatorul Sprint este al treilea cel mai mare, iar T - Mobile - al patrulea (pe primele doua locuri se afla AT&T și Verizon).

In trecut, cei doi operatori au încercat de mai multe sa realizeze o fuziune, dar de fiecare dată tranzactia fost amânată sau intrerupta. Cu toate acestea, se pare ca in ultimele cateva zile părțile au convenit asupra termenilor acordului, sustin jurnaliștii.

In noua companie infiintata ca urmare a fuziunii celor doua, Deutsche Telekom AG va detine doar 15% până la 20% din actiuni. Tranzactia este estimata la 32 miliarde de dolari pe baza prețului de 40 dolari pe actiune.

Oficial, afacerea va fi anunțata în această vară. Reprezentanții Sprint și T - Mobile s-au abținut de la orice comentarii.

Cu toate acestea, după cum notează ziarul american, pregătirea tranzacției ar putea suscita opoziție din partea autorităților antitrust americane. În cazul în care fuziunea va fi blocata, Sprint va trebui să plătească T - Mobile un miliard de dolari.

Daca insa autoritatile vor accepta aceasta fuziune, pe piata va lua fiinta unul dintre cei mai mari jucatori la nivel mondial pe piața de telecomunicații.

Anterior, Romtelecom şi COSMOTE România au anuntat ca se pregătesc pentru lansarea serviciilor ca parte din familia Deutsche Telekom, folosind identitatea „Telekom”. In cadrul rebranduirii, Cosmote ar urma sa treaca sub sigla T-Mobile, cu o modificare fundamentala a ofertelor.

Din moment ce brandul T-Mobile va fi instrainat de concernul german, este posibil ca si planurile celor doi operatori romani sa fie anulate.