Vechea sarbatoare Viking Up Helly Aa se desfasoara in Shetland, Scotia. Partea principala a festivalului are loc in ultima zi de marti a lunii ianuarie, la Lerwick. Aceasta sarbatoare a focului este dedicata revenirii soarelor, fiind inspirata din ritualurile vikingilor din Scandinavia.

Festivalul de la Koln sau "al cincilea sezon", este cel mai mare carnaval din Europa, cu o participare care, uneori, depaseste un milion de spectatori. Anul acesta, primele manifestatii au debutat la 4 februarie. Dup violentele de Anul Nou, autoritatile au intarit dispozitivul de securitate, mobilizand 2.500 de politisti.

Holi, sarbatoarea culorilor este un mare festival hindus, celebrat in fiecare an in februarie sau in martie. In ziua respectiva, oamenii imbracati in alb se coloreaza unii pe ceilalti cu praf sau apa colorata.

Festivalul de la Venetia este un traditional carnaval italienesc. Imbracati in costume de epoca si purtand masti dintre cele mai originale, participantii pornesc din Piazza san Marco, strabatand, apoi, strazile inguste ale orasului.

Una dintre cele mai fascinante sarbatori pascale - festivalul Semana Santa, organizat in Insulele Antigua.

Sarbatoare primaverii sau Noul an chinezesc a rezistat, de-a lungul secolului, ramanand una dintre cele mai importante sarbatori traditionale si de familie din China, dar si din alte tari ale Asiei de est.

Ziua mortilor este o sarbatoare in onoarea celor trecuti in nefiinta si care se deruleaza, timp de doua zile, in 1 si 2 noiembrie, in Mexic, Guatema, Honduras si Salvador.

Festivalul din Honolulu este unul dintre cele mai mari evenimente din arhipelagul Hawaian, cand muzica si dansurile locale sunt puse in valoare.