Despre dezbinarile aparute la nivelul conducerii Rusiei a vorbit seful Serviciului german de spionaj, DND), Gerhard Schindler. Potrivit spuselor sale, la inceputul crizei ucrainene, "blocul de forta al puterii de la Kremlin era bine inchegat. Acum insa la nivelul puterii de stat a inceput o dura confruntare pentru influenta asupra presedintelui Vladimir Putin", sustine Schindler.

BND estimeaza ca "in viitorul cel mai apropiat, o serie de oligarhi rusi, ale caror afaceri au de suferit de pe urma sanctiunilor occidentale, vor incerca sa impuna anumite revendicari de ordin politic si economic, in tentativa de a-l opri pe Putin".

Intr-un interviu acordat publicatiei Gazeta, cunoscutul analist rus Stanislav Belkovski aprecia ca presesedintele Putin "a devenit foarte nervos in ultimul timp", dovada fiind recentul lui mesaj televizat, difuzat in timpul noptii, lucru neobisnuit pentru liderul de la Kremlin.

Belkovski este de parere ca Putin si-a pierdut echilibrul interne, dar si spatiul de manevre politice, foarte important pentru el.