Sava a menţionat că a fost constituită o celulă de criză la nivelul instituţiilor abilitate din sistemul naţional de prevenire şi combatere a terorismului. El a mai precizat că astfel de măsuri sunt luate în situaţii excepţionale în care sunt implicaţi cetăţeni români. Sava a menţionat că nu poate face declaraţii suplimentare, însă la MAE va fi susţinută o conferinţă de presă în actualul context.

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că între ţările din care provin cei 41 de ostatici străini din Algeria se află şi România. Abu al-Baraa a dat asigurări postului de televiziune din Qatar că numărul "ostaticilor este în jur 41" şi că aceştia provin din 11 ţări, şi anume Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.

Răpitorii vor retragerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gazelor, pentru a permite lansarea unor negocieri, a declarat el pentru Al-Jazeera. Purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia sa verifică informaţia privind posibila răpire a unui cetăţean român în Algeria.

"Verificăm, inclusiv prin Ambasada României în Algeria, informaţia apărută privind posibila răpire a unui cetăţean român. În măsura în care vom avea informaţii suplimentare despre această informaţie, le vom comunica cât mai prompt", a declarat oficialul MAE. Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, susţine, la ora 14.00, la sediul MAE, declaraţii de presă "pe tema ostaticilor din Algeria".