Casa Brutale este locuinta ingropata in stanca, proiect al studioului Open Platform for Architecture (OPA). 

Atat numele, cat si conceptul amintesc de Casa Malaparte,  extravaganta locuinta a dramaturgului italian Curzio Malaparte de pe Insula Capri. 

Originalul imobil a fost construit in 1937, iar acum este obiectiv turistic.

Interpretarea OPA presupune ridicarea unui locuinte undeva pe malul Marii Egee: spre deosebire de original, Casa Brutale va fi ingropata total in stanca - nici o parte a cladirii nu trebuie sa treaca de nivelul solului, deteriorand, astfel, peisajul general.

Casa arata de paca ar fi asezata pe una dintre laturile sale. Singurul zid vizibil a fost transformat de arhitecti intr-o fereastra uriasa care se intinde pe mai multe etaje.

Restul este incorporat in stanca. Pentru a permite luminii sa intre in camere, acoperisul a fost transformat intr-un bazin transparent.

Spatiul locuibil este amplasat sub aceasta piscina: in sufragerie se ajunge coborand o scara cu 50 de trepte, la capatul careia se afla o usa grea rotativa din lemn prelucrat.

In interior, cele mai multe dintre elementelor componente, inclusiv mese, patul din dormitor sau bancile, sunt realizate din beton brut, de unde si numele de Casa Brutale.