Aparatul a fost creat pe baza unui hexacopter, dar poate indeplini numeroase misiuni de lupta. Potrivit NYT, noua tehnica de lupta se afla deja in faza de testare. In prima etapa a acestui program, robotul a fost capabil sa depisteze un grup de teroristi inarmati si sa-i atace.

Ziarul citat nu scrie despre sistemele de armament instalate la bordul dronei. De asemenea, nu este foarte clar daca aparatul de zbor fara pilot lucreaza in regim autonom total sau este dirijat de un operator. Expertii cred insa ca drona a fost echipata cu un sistem autonom de coordonare, un sistem revolutionar, practic.

Despre o noua arma defensiva a Statelor Unite scrie, de asemenea, publicatia National Interest, ai carei experti relateaza despre proiectul "Roiul", in cadrul caruia se intentioneaza crearea unui grup de cateva zeci de drone, care pot invinge mijloacele de aparare aeriana ale inamicului. Folosirea lor are darul de dezorienta apararea, pentru ca atentia va fi indreptata spre drone, nu spre avioanele americane de atac.