Agenţia care gestionează participaţiile statului francez (APE) a precizat într-un comunicat difuzat marţi seară că a scos la vânzare un pachet de 100 milioane de acţiuni Engie (-fosta GDF Suez- nr.), cu 10 milioane mai mult decât intenţiona iniţial, astfel că în prezent statul francez mai deţine 28,7% din capitalul Engie şi 32,6% din drepturile de vot.

Tot marţi, Comisia Europeană şi-a dat acordul, cu anumite condiţii, pentru ca guvernul de la Paris să injecteze 4,5 miliarde de euro în Areva, o companie care a pierdut 10 miliarde de euro între 2011 şi 2015 şi a acumulat datorii în valoare de mai multe miliarde de euro. Statul francez deţine în prezent aproape 87% din acţiunile Areva.

La finele lunii aprilie 2016, statul francez deţinea participaţii la 81 de companii, inclusiv la operatorul de telecomunicaţii Orange, producătorul de avioane Safran şi companiile de energie EDF, Areva şi Engie. Valoarea acestui portofoliu este estimată la aproape 90 de miliarde de euro.

Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu, precizeaza agerpres.