Într-o declaraţie oficială, gruparea jihadistă afirmă că opt luptători de-ai săi înarmaţi cu centuri cu explozibil şi arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Potrivit declaraţiei citate, atacurile au avut ca scop să arate că Franţa va rămâne o ţintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul îşi continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu.

Anterior, divizia de presă în limbi străine a grupării, Al-Hayat Media Centre, publicase un mesaj video în care le cere musulmanilor care nu pot ajunge în Siria să comită atacuri în Franţa.

'Într-adevăr, vi s-a ordonat să luptaţi contra necredincioşilor oriunde îi găsiţi - ce mai aşteptaţi? Există arme şi maşini disponibile şi ţinte gata de a fi lovite. Există chiar şi otravă, aşadar otrăviţi apa şi hrana a cel puţin unuia dintre duşmanii lui Allah', afirma în mesajul video un militant jihadist - care a fost identificat ca fiind Abu Maryam 'Francezul' - flancat de alţi doi membri ai SI.

La zece luni după atacul de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, Franţa este din nou în stare de şoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Ţara a fost plasată în stare de urgenţă şi şi-a închis graniţele după seria de atacuri comise vineri noaptea în şase locuri diferite din Paris - de la Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, la zona centrală din apropierea Pieţei Republicii, relateaza agerpres.